INGENTING VARMER SOM ET SPABAD PÅ KALDE KVELDER
INGENTING VARMER SOM ET SPABAD PÅ KALDE KVELDER

INGENTING VARMER SOM ET SPABAD PÅ KALDE KVELDER

Da Tom Arne Ingier skulle kjøpe nytt boblebad, var han på utkikk etter et produkt laget spesielt med tanke på vårt tøffe skandinaviske klima. Valget falt på et Svenska Bad-spa levert av Nordpool Spa.

Med sjøutsikt og lun kveldssol sentralt på Nordstrand, har Tom Arne Ingier og familien de beste forutsetninger for hygge og idyll på sin terrasse, sommer som vinter. Da tiden kom for å gå til innkjøp av nytt massasjebad, var det gode tekniske løsninger og driftskvalitet som avgjorde for Ingier.

– Vi har hatt et boblebad tidligere som fikk en frostskade, og etter noen år bestemte vi oss for å kjøpe et nytt. Med mer erfaring og teknisk forståelse, var vi denne gangen spesielt på jakt etter et bad som er godt isolert, og som er enkelt å betjene med god tilgang til maskinrom, forteller han.

SVENSK KVALITET

Tom Arne Ingier

Tom Arne Ingier er veldig

fornøyd med sitt

massasjebad.

Spabadleverandøren Svenska Bad har mer enn 20 års erfaring med boblebad i røft nordisk miljø. Boblebadene deres er designet spesifikt med Skandinavia i tankene ved hjelp av robuste tekniske løsninger og hardføre materialer. Den beste isolasjonen på markedet, Eco-boost pumper og et isolernde deksel gjør at boblebadet sparer bedre på energien og gir lavere strømforbruk, trass i våre breddegrader. Setedybden er utformet med tanke på nordboere med lang rygg, og vedlikehold gjøres enkelt via en serviceluke.

– Jeg var spesielt opptatt av det tekniske før vi bestemte oss, sier Ingier.

– Et boblebad utsettes for fukt, og materialene må tåle både varme og kulde godt. Derfor var det viktig for oss at boblebadet vi kjøpte var teknisk solid, og enkelt å vedlikeholde. Modellen vår har en luke som gir enkelt tilgang til forskjellige pumper, varmekolber og elektronikk.

Sjekk Svenska Bad sine modeller i Nordpool Spas nye showroom på Høvik i Bærum

DET SOSIALE I ET VARMT BAD

Nordpool Spa, massasjebad, boblebad

På kalde høstkvelder og

vinterdager gir det ekstra

varme i kroppen med et

deilig boblebad.

Familien på Nordstrand har allerede flere år bak seg med trivsel i boblebad. For dem handler det om det sosiale aspektet. Å kunne hoppe oppi et rykende vannspeil, og ta seg et varmt og godt bad uansett vær, er en fin ramme for hygge for hele familien, ifølge Ingier.

– For oss er poenget er det sosiale. Hyggen og velværet det gir i hverdagen. Vi har også ungdom i huset som elsker dette. På høstkvelder og vinterdager gir det ekstra varme i kroppen. Det er rundt 39 grader, så det er varmt og godt. Her kan vi sitte å kose oss i lang tid utover kvelden, sier han.

NESTEN DAGLIG BRUK

Mange som vurderer anskaffelse av et spabad veier kost opp mot nytte. Det er ikke uten grunn at is- og varmebad har lange tradisjoner i kalde nord, nytteverdien i et varmt bad har lenge vært kjent. Varmt vann har en beroligende og avslappende fysiologisk effekt på kroppen vår. Det hjelper mot dårlig blodsirkulasjon, og under et bad utskiller kroppen naturlige endorfiner som avspenner muskler, reduserer smerter og gir økt søvnkvalitet. Hos familien Ingier på Nordstrand er boblebadet i flittig bruk.

– I og med at vi har planlagt å kjøpe nytt boblebad, er det blitt noe vi har gått å gledet oss til. Vi bruker det mest på kvelden sammen, mens min kone også bruker det på dagen. At det er i daglig bruk er å ta i, men det er ikke langt unna, sier Tom Arne Ingier.

AUTOMATISK PROGRAMMERT RENS OG OPPVARMING

Før installasjon var det viktigste å forsikre seg om at terrassen tålte vekten av spabadet. Siden handler det om å følge opp ved å sjekke vannkvalitet fra tid til annen, og eventuelt justere denne om det trengs.

– Vi sjekker vannkvalitet ved hjelp av en strips som dyppes nedi og indikerer om noe må justeres ved forskjellige farger. Vi har fått en startpakke med 4 forskjellige ingredienser som vi tilfører vannet ved behov.

Boblebadet renses og oppvarmes automatisk i forhåndsprogrammerbare sykluser. På denne måten kan du legge tidspunktene til tider på døgnet hvor det passer bedre på bakgrunn av bruk, strømpris eller liknende.

– Rensefunksjonen er veldig støysvak og lite generende, men vi kan legge rens og oppvarming til tider som passer oss om det skulle være noe problem.

Har du spørsmål?

Vi hjelper deg slik at du kan ta de riktige valgene når det kommer til spabad.