BOBLENDE HELSE PÅ HØVIK
Bilde av Ico Spaguard som flytter i et spabad/boblebad

BOBLENDE HELSE PÅ HØVIK

Vi blir stadig mer kontinentale av oss. Som et utslag av det velger stadig flere å investere i egen velvære med spafasiliteter i hjemmet. Både innen- og utendørs.

Nå etablerer den store svenske aktøren Svenska Badrumsinredningar med over 20 års erfaring i bransjen seg for alvor i Norge, med utgangspunkt på Høvik i Motorpools tidligere lokaler. De er størst i Sverige på spabad og tilbyr i dag tre varemerker. Nordpool, Svenska Bad og Villeroy & Boch. Det er en god nyhet for de som vurderer å anskaffe spa.

– Jeg ser at navnet Nordpool Spa virker skummelt passende for å overta dette landemerket langs E18 og Sandviksveien. Men det er helt tilfeldig, i og med at Nordpool har eksistert lenge i Sverige, forteller daglig leder Per Arne Ødegård i den norske forgreningen.

Nordpool Spa har flyttet inn på Høvik med en høyst presentabel utstlilling av like begærlige spabad. Bildet viser bare halve utstillingen med ulike merker, pluss andre etasje med testspa for kunder.

På rekordtid har han etablert et komplett anlegg i to etasjer for velvære – der det før stod biler på rekke og rad tidligere.
Symmetrien i utstillingen er slående, boblebadene står i to sirlige linjer og er sortert etter merker og form. Det er kort og godt innbydende å kikke på det store utvalget i lokalene.
– Et lite varsko her, sier Ødegård. Det er nemlig slik at flaggskipmerket vårt, har bad som klassifiserer under Villeroy & Boch massasjebad. Det fordi modellene har en påvist terapeutisk effekt som er i en helt annen dimensjon enn tradisjonelle boblebad.

EGET, SKJERMET TESTSPA FOR KUNDER

Det er slett ikke opplagt at alle vet om denne siden ved Villeroy & Boch, som for de fleste er kjent som kvalitetsleverandør av bedre innredning for bad og WC. Denne filosofien er i aller høyeste grad videreført i spabadene med mange innovative løsninger som de er alene om.

Anskaffelse av spa skal være gjennomtenkt og kunden skal forstå investeringen, derfor har Nordpool en fullt fungerende testspa.

– Det stemmer det. Hvis man sammenlikner oppbygningen i Villeroy & Boch kontra våre andre to merker Svenska Bad og Nord­pool, er det forskjeller av ulik grad, forteller Ødegård videre. For å understreke poenget viser han opp i andre etasje, hvor de har et eget showroom med et fullt fungerende bad fra Villeroy & Boch.

– Vi ønsker å gi kundene en hyggelig og skjermet ramme for å teste spa i ro og mak, før de går til anskaffelse. Det er en investering man skal være trygg på, derfor er testsonen ovenpå tilrettelagt med garderobe, musikk og dempet belysning for en mest mulig autentisk setting.

MYTENE

Når Ødegård sier at det er en investering skal det nevnes at det også krever planlegging av fysisk omfang. Et slikt bad veier rundt 400 kilo og må følgelig plasseres et sted som tåler vekten. Stort sett tåler moderne terrasser denne vekten, men alle tilfeller vurderes. Hvis det skal stå på bakken anbefaler Ødegård at det enten står på en støpt såle eller en platting, alternativt grus eller pukk. Rett på bakken anbefales ikke på grunn av telehiv om vinteren.

– Det er mange myter om rengjøring og bakterier i spa-universet. Vi har et produkt som heter Aquafinesse, bruker man det som anbefalt vil man egentlig selv ha skyld om det blir bakterier i et spabad, mener Ødegård. Dessuten bruker de fleste badene ozon til rensing i dag, noe som er en fordel hvis man skal ha bad på hytta der man ikke har tilsyn til enhver tid. Alle våre modeller kan leveres med App styring slik at brukeren kan ha en viss kontroll på badet når han sitter hjemme. Saltvannsrensesystem er også i vinden om dagen, som vi også kan tilby på Svenska Bad modellene, sier han videre.

utstilling Nordpool Spa

Kunder som ønsker å teste spa før anskaffelse, disponerer garderobeen som er bygget for formålet i en skjermet sone.

GENIAL KOMFORT

Det bringer temaet tilbake til Villeroy & Boch og hvordan de tenker. Kikker man inn i karenes indre vil det fremgå tydelig at de har mange færre slanger og rør, noe som bidrar til et lavere servicebehov, enklere service og feilsøk fordi det gir betydelig færre feilkilder. Videre har Villeroy & Boch bygget opp karene med en unik løsning for å gi brukerne en optimal opplevelse.

I stedet for fastmonterte dyser i karet uten mulighet for små ­justeringer av dysen, bruker de moduler som heter JetPak hvor dysene er plassert og som sitter mot ryggen. Hele denne modulen kan lett løftes ut og byttes med en annen type, siden tyskerne leverer en rekke moduler med forskjellige munnstykker. Videre kan vanntrykket justeres individuelt for hver plass. Dette er rett og slett perfekt, enten man søker komfort eller behandlende terapeutisk effekt. Les også om utendørs massasjebad

Nordpool Spa massasjebad

Nordpool Spa sin filosofi er enkel. De ønsker at alle skal kunne koste på seg et utendørs spa uansett lommebok.

INTERESSANTE VARIASJONER

– Villeroy & Boch har ikke bare sikret de indre kvalitetene, det er godt synlig på design, utforming av sitteplassene, materialer og brukervennlighet, fortsetter Ødegård. Her vil jeg si at de stiller i egen klasse på markedet. Samtidig er det verd å merke seg at Svenska Bad- og Nordpool-modellene har mange likhetstrekk som er inspirert av Villeroy & Boch på ulike måter. Når det er sagt – Nordpool sin filosofi er ganske likefrem – de ønsker at alle skal kunne koste på seg et utendørs spa uansett lommebok – uten at det går ut over høy kvalitet og driftssikkerhet. De designer og produserer spabad som passer det nordiske klimaet.

Angående pris er det ingen hemmelighet at det tyske merket fra 1748 ligger høyere i pris enn de svenskene modellene. Jeg vil anbefale interesserte å ta turen innom Nordpool Spa. Like selvfølgelig som at vi har suverene produkter ønsker vi også å være konkurransedyktige på pris, avslutter Ødegård.

Har du spørsmål?

Vi hjelper deg slik at du kan ta de riktige valgene når det kommer til spabad.